Volgers

maandag 1 mei 2017

Back in time

Eindelijk is dit vintage album af, want er zat mega veel werk in, maar toch blijf ik het een verslaving vinden om ze te maken.
Ik zal proberen uit te leggen hoe dit album is gemaakt.

Voor de kaft heb ik rreyboard genomen i.p.v chipboard, dit omdat rreyboard steviger is.
De kaft en het inbind gedeelte heb ik eerst aan elkaar bevestigd met het papieren tape wat verkrijgbaar is bij de Gamma.
Dit is echt fantastisch tape om de kaft van een album te maken omdat de delen ( voorkant, achterkant en bindgedeelte )die je aan elkaar voeg , geweldig goed verstevigd worden met dit tape.
Het plakt goed en is flexibel.
De rol kost € 5.95 en er zit 25 m op een rol.
Al heel wat maatjes van mij hebben op deze manier hun album kaft er mee gemaakt.
Daarna heb ik een stuk boekbinden linnen om het inbind gedeelte geplakt, dus aan de buitenkant ben ik begonnen en zo naar binnen toe.
Hierbij gebruik ik altijd het vouwbeen om de beide delen van de kaft buigzaam te maken.

Het album heeft een grootte van 19 cm hoog , en 14 cm breed, met een inbind gedeelte van 2.5 inch , waarop ik 6 pagina,s heb gemaakt.

De dubbel pockets heb ik gemaakt van 180 grms kraft cardstock, want als je te zwaar kraft cardstock neemt, wordt je album veel te dik en te zwaar.
De pockets zijn iets kleiner gemaakt qua hoogte en breedte dan de kaft.
Vanuit iedere pocket heb ik extra pockets gemaakt, door stroken cardstock te snijden , te rillen, vouwen etc.... zodat nieuwe pockets ontstaan .
Er zijn heel veel uitklapbare pockets gemaakt met kaartjes, tags etc...
Het gedeelte waarop de pagina,s staan, is het bekende muizen trappetjeen je plakt op beide kanten sticky tape, waarover later de pagina,s /pockets schuiven.
Tussen iedere pagina heb ik altijd 1 cm zitten eer de volgende pagina weer komt.

Natuurlijk ontbreken de embellishments , kantjes etc... niet.
Het is onmogelijk om alle uitklapbare pockets te fotograferen, maar ik laat jullie een impressie zien van hoe het er ongeveer uit ziet.
De kaftop deze 1e pagina is aan de linkerkant een mapje gemaakt met een magneet sluiting, zo ook aan de rechterkant bij de grote pocket, als je deze open klapt zitten er verschillende tags en kaartjes in, die weer afzonderlijk achter een band zitten.


pagina 2 heeft envelopjes met daarin kaartjes, er achter ook weer grotere kaartjes, recht zie je een grote pocket die gesloten wordt dmv uitgeponste cirkelstaar een touwtje omheen gedraaid zit, daar achter zitten weer diverse kaart/jesaan de linkerkant van deze pagina ook weer een grote pocket die diverse keren open geklapt wordt.
Aan de rechterkant zie je een boekje dat als je deze open klapt, er allemaal vakjes zitten die gevuld zijn met tags en kaartjes, d.m v seambinding wordt dit mapje gesloten.


aan de linkerkant zie je een dik mapje wat 4x uitgeklapt wordt op diverse manieren van boven naar beneden en van links naar rechts.
Rechts zie je een smal mapje wat over de grote pocket heenvalt, dus je moet eerst de smalle pocket openen en daarna de grote pocket waar ook weer kaartjes in en achter zitten.


De laatste pagina heeft links een grote pocket met daarin een groot vintage kaartje, en rechts, dus de binnenkant van de kaft, is nog een extra vakje ontstaan met daarin een kaartje.


Het leuke van een album maken vind ik dat de mogelijkheden voor het creëren van pockets etc.... eindeloos is.

                groetjes van Anneke

7 opmerkingen:

bolletjelucky.blogspot.com zei

Het ziet er uit om op te vr...Anneke..LOL. Zo'n mooi album mét inhoud. Zeker is dit veel werk maar je hebt het echt "van de grond af aan opgebouwd". Dit is een album om mooi weg te leggen , te koesteren en heel veel van te genieten.
Lieve groetjes Miranda

Unknown zei

Hi Anneke what a wonderful project I love all the images and the embellishments are great.

Debs xx
{Debs Cards}

Maia zei

WoW echt schitterend en wat een werk heb je hier aan gehad!
Erg mooi al die vakjes, enveloppen en mooie afbeeldingen.
Je beschrijft het ook allemaal zo leuk.
Jammer dat je geen YouTube filmpjes maakt zodat we beter alles kunnen zien, ook wat er allemaal in zit en hoe het open klapt.
Wel veel extra werk weer hoor maar ik blijf er naar kijken, naar dat soort filmpjes haha.
Fijne week
Groetjes Msia

Margo zei

Oh Anneke wat prachtig is dit zeg ! Ik kan me voorstellen dat je hier wel even zoet mee was ! Maar zo mooi ! Daar heb je dan wel een heel goed gevoel bij als het klaar is he !

Doris knippenenplakken zei

Prachtige boekje heb je gemaakt Anneke ! Daar kruipt idd heel veel tijd in .
Papier is ook heel mooi leuk met al de verschillende tagjes pockets noem maar op zoveel moois te zien .
Groetjes Doris

KarinsArtScrap zei

schitterende Anneke.
ik snap niet waarom ik jouw niet zie in mijn blog reader.

gr karin

Wil Frutsel zei

Wauwww Anneke, wat schitterend gemaakt met zooo veel werk erin gestopt!!
Lieve groetjes Wilma